Categorieën

Top
Image Alt

Egypte

Backpacken in Egypte

Backpacken in Egypte is misschien niet het eerste land waaraan je denkt wanneer je op reis wilt gaan. Toch heeft Egypte ook heel veel moois te bieden. En nee, niet alleen de piramides. Egypte heeft een zeer lange geschiedenis. Iedereen kent wel de woestijnvlaktes, piramides, hiëroglyfen (beeldschrift), ruïnes en koningsgraven (o.a. Toetanchamon en Ramses) die in Egypte voorkomen. Toeristen komen voornamelijk naar Egypte voor een strandvakantie of om te duiken. Ik vond het heerlijk maar voelde me als vrouw niet altijd evenveel op mijn gemak. Inmiddels is dat al weer verschillende jaren geleden dus dat kan natuurlijk veranderd zijn… Desondanks vind ik Egypte zeker een aanrader om eens gezien te hebben.

Egypte
o

Bezoek de piramides

Het land van Toetanchamon

Officiële naam: Arabische Republiek Egypte
Continent: Afrika en Azië
Oppervlakte: 1.001.449 km²
Hoofdstad: Caïro
Inwoneraantal: 82.000.000 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.629 m (Mount Catherine)
Afstand (Amsterdam – Caïro): 3.282 km
Vliegduur: circa 4 uur en 30 minuten

Beste reistijd 
Het Egyptisch klimaat is een woestijnklimaat. Overdag is het er ontzettend heet, terwijl het ‘s avonds erg afkoelt.
In de zomer schommelen de temperaturen gedurende de dag tussen de 15 graden in de avond tot 45 graden overdag. In de winter schommelt de temperatuur gedurende de gehele dag rond de 20 graden. Het land kent maar ongeveer 20 regendagen per jaar.

Inentingen 
Gele koorts vaccinatie is verplicht als je uit een hoogrisicoland voor gele koorts komt of daar transit bent geweest. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. ‘transit zijn’. ​

Visum
Een visum voor Egypte kun je thuis al aanvragen, maar het is ook mogelijk om dit pas op het vliegveld te doen. Het is ook mogelijk om pas in Egypte zelf een visum aan te vragen. Een visa on arrival wordt dat genoemd. Je vraagt het visum aan nadat je bent aangekomen op het vliegveld. Je moet hier wel voor in de rij staan en dat kan best een tijdje duren.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
3 januari Geboortedag Mohammed
16 mei Hemelvaart Mohammed
18 juni Bevrijdingsdag
23 juli Dag van de Revolutie
6 oktober Dag van de Strijdkrachten
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar
24 oktober Suezdag
23 december Dag van de Overwinning

Dagbudget
Egypte is geen heel duur land om in te reizen en vormt dan ook een prima backpacker bestemming. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €25 – €35
Backpacker+: €35 – €45

%d bloggers liken dit: