Categorieën

Top
Image Alt

Griekenland

Backpacken in Griekenland

Reismetlies heeft een verzameling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in Griekenland. Je kunt misschien denken dat Griekenland alleen een paar leuke eilanden heeft, maar er is veel meer. Griekenland heeft hartstikke veel toffe steden, onwijs lekker eten en heel veel ongerepte natuur. Een absolute must-go dus!

o

Geniet van het land met prachtige stranden

Prachtige stranden in Europa

Officiële naam: Helleensche Republiek
Continent: Europa
Oppervlakte: 131.957 km²
Hoofdstad: Athene (Athens)
Landcode: GR, GRC
Inwoneraantal: 10.787.690 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.919 m (Olympus)
Afstand (Amsterdam – Athene): 2.164 km
Vliegtijd: circa 3 uur en 10 minuten

Beste reistijd 
De beste reistijd voor Griekenland is van mei tot en met september. In de zomer kunnen de temperaturen in Griekenland flink oplopen. Het kan dan dus erg warm zijn. Zoek daarom altijd voldoende verkoeling tijdens je reis naar Griekenland. In de wintermaanden koelt het af in Griekenland maar is het nog steeds aanzienlijk warmer dan in Nederland. Ook als winterbestemming is Griekenland daarom een prima keuze voor een rondreis. In december is het er gemiddeld nog zo’n 15 graden.

Inentingen 
Voor Griekenland zijn geen inentingen verplicht voor Nederlanders.

 

Visum
Voor Griekenland heb je als Nederlander geen visum nodig.

 

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
25 maart Onafhankelijkheidsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Dagbudget
Griekenland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland. Vooral de laatste jaren en tijdens de crisis zijn de prijzen er behoorlijk gedaald. Maar het blijft een Europees land. Reken dus op lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen heel reëel.

Backpacker: €30 – €40
Backpacker+: €40 – €50

Griekse eilanden

Griekenland, wie wil er niet heen? Een land met heerlijke eilanden, stranden, fantastisch Grieks eten en een prachtige natuur en cultuur. Griekenland, ik ben er wel een beetje verliefd op geworden. Zijn jullie er al eens geweest? Ik zie op Insta soms de mooist jaloersmakende foto’s voorbijkomen uit Griekenland.

Lesbos is zo veel meer

In de zomer van 2014 ben ik naar Lesbos vertrokken. Lesbos is één van de Griekse eilanden. Voor ons was het een beetje spannend. De vluchtelingen, de crisis waarin het land verkeerde. We besloten toch te gaan en dat was de juiste beslissing weten we nu.

%d bloggers liken dit: