Top
Image Alt

India

Backpacken in India

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s voor het backpacken in India. Je wilt immers de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Of je nu zelf een huurauto boekt, een tuk tuk huurt, met een chauffeur reist of met het openbaar vervoer: In elk geval zijn al deze tips voor India super handig. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik zelf het liefst met het openbaar vervoer reis, vandaar dat ik daar ook de meeste ervaring mee heb. India is een land waar je van gaat houden of juist niet. Ik ben er met heel mijn hart van gaan houden. Of je nu wilt genieten op Goa of juist Rajasthan wilt verkennen, ik heb de tips voor je opgeschreven. Scheelt jou immers weer een hoop werk 🙂 Laat je in ieder geval nooit tegenhouden door verhalen dat het vies zou zijn in India. Ja, het is niet te vergelijken met Nederland maar dat is juist wat dit land zo bijzonder maakt. Geniet van dit wonderbaarlijke land. Backpacken in India!

o

Het heilige land

Het land van de Taj Mahal

Officiële naam: Republiek India
Continent: Azië
Oppervlakte: 3.287.263 km²
Hoofdstad: New Delhi
Inwoneraantal: 1.210.193.422 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Federale republiek
Hoogste punt: 8.586 m (Kangchenjunga)
Afstand (Amsterdam – New Delhi): 6.368 km
Vliegduur: circa 9 uur

Beste reistijd 
Omdat India zo’n ontzettend groot land is kent het veel verschillen in klimaat. Maar over het algemeen zijn de maanden november tot en met maart de beste maanden om te reizen. Wij zijn zelf in juni/juli geweest en dan is het stikheet in Rajasthan. Het is te doen als je goed tegen hitte kunt maar niet perse aan te raden. Hou er wel mee dat van november tot en met maart het hoogseizoen loopt in India. Het is dan overal drukker en hectischer.

Inentingen 
Gele koorts vaccinatie verplicht als u komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts of daar transit bent geweest. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden. Vraag aan de adviseur om welke landen dit precies gaat en welke eisen er zijn t.a.v. ‘transit zijn’. Verder worden vaccinaties voor DTP, Hepatitis A en buiktyfus aanbevolen. ​

Visum
Voor India is een visum nodig. Het visum is op twee manieren te verkrijgen. Een zogenaamd e-visum en een visum via VFS Global. Wanneer je langer dan 60 dagen naar India gaat of naar een gebied reist waar aparte permits benodigd zijn of wanneer je een multiple entry visum nodig hebt, is het niet mogelijk om een e-visum aan te vragen. In dit geval dien je de visumaanvraag in te dienen bij VFS Global.

Feestdagen & festivals
26 januari Dag van de Republiek
Maart De nacht van Shiva
6 maart Holi
21 maart Hindi Nieuwjaar
15 augustus Onafhankelijkheidsdag
2 oktober Mahatma Gandhi Jayanti
14 november Diwali
30 november Guru Nanak Gurpurab
25 december Kerstdag

Dagbudget
India is een verademing voor je portemonnee. Het goedkoopste land waar ik ooit ben geweest. Van Noord tot Zuid, het land is spotgoedkoop. Voor een heerlijke maaltijd in een standaard restaurant moet je rekenen op €2 à €3. Lokaal transport is zo goedkoop als transport maar kan zijn. Ideaal voor de backpacker dus. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €10 – €15
Backpacker+: €15 – €25

Alle blogs over India

Één van de zeven wereldwonderen…

Wanneer je in India bent moet je natuurlijk naar Agra. Het pareltje van India. De Taj Mahal. Het zou zonde zijn als je het land hebt bezocht maar dit prachtige bouwwerk niet.

Cultuur ten top: Varanasi

Varanasi, India. Een van de meest bijzondere plekken waar ik ooit geweest ben. De plek wordt ook wel Benares genoemd, maar de meeste van ons zullen het kennen als Varanasi. Net als ik.

Druk, drukker Delhi

De gekte van India. Mijn startpunt. Mijn shock. De stad waar ik even helemaal stil van werd. Ik hoorde niets van schreeuwende Indiërs, toeterende Tuc-Tuc’s en heel veel loeiende koeien. Wát een stad.

%d bloggers liken dit: