Top
Image Alt

Indonesië

Backpacken in Indonesië

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routes en hotspots voor backpacken in Indonesië. Want ja, er is meer dan alleen Bali. Één van de mooiste landen ter wereld als je het mij vraagt. Je wilt de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Of je nu zelf een huurauto boekt, een tuk tuk huurt, met een chauffeur reist of met het openbaar vervoer: In elk geval zijn al deze tips voor de Indonesië super handig. Ga op avontuur in Indonesië en ontdek al het moois dat het land te bieden heeft!

indonesie
o

Cultuur, natuur en strand

Zo veel meer dan alleen Bali

Officiële naam: Republiek Indonesië
Continent: Azië en Oceanië
Oppervlakte: 1.904.569 km²
Hoofdstad: Jakarta
Landcode: ID, IDN
Inwoneraantal: 237.424.363 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 4.884 m (Puncak Jaya)
Afstand (Amsterdam – Jakarta): 11.358 km
Vliegtijd: circa 14 uur en 30 minuten

Beste reistijd 
Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Indonesië te reizen. Hiermee vermijdt je de maanden met de meeste kans op neerslag. Ik ben echter in april in Indonesië geweest en had een maand lang fantastisch weer.

Inentingen 
Vaccinatie tegen gele koorts is voor Indonesië verplicht als je in de zeven dagen voordat je Indonesië bezoekt een gele koorts land hebt bezocht. Daarnaast is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.
Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak aan huis, kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl. Je kunt hier ook zien of je zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Een visum is niet nodig als je korter dan 30 dagen verblijft en aankomt via een vliegveld, haven of landsgrens op deze lijst. Als je op een andere manier arriveert of langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft, kun je online een visum aanvragen of persoonlijk bij de ambassade van Indonesië in Den Haag. Je kunt dit ook in het land zelf regelen maar dan kost het over het algemeen veel geld én tijd.

Feestdagen & festivals
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
18 juli tot en met 20 juli Suikerfeest
17 augustus Onafhankelijkheidsdag
23 september tot en met 26 september Offerfeest
15 oktober Islamitisch nieuwjaar
24 december Geboortedag Mohammed

Dagbudget
Indonesië is een realtief goedkoop land, vergelijkbaar met een groot deel van Zuidoost Azië. Vandaar dat het ook zo geliefd is bij backpackers. Een eenvoudig hotel boek je voor ongeveer €5 per nacht. Eten doe je voor €1 á €2 per persoon per gerecht bij de lokale tentjes. Transport kost je vaak ook niet meer dan enkele euro’s. Onderstaande bedragen zijn daarom een reëel dagbudget.

Backpacker: €25 – €35 per dag
Backpacker+: €35 – €40 per dag

Alle blogs over Indonesië