Argentinië landinformatie

Backpacken in Argentinië?

In Argentinië is het voor Reismetlies allemaal begonnen. Daar ben ik besmet geraakt met het reisvirus. Ik ben na mijn havo Spaans gaan leren in Buenos Aires. Een stad die ik tot vandaag de dag oprecht nog steeds de mooiste en fijnste stad op aarde vind. Argentinië is een land waar voor ieder wat wils is. Shoppen in de grote shoppingcentra, de prachtige natuur in het Noorden van Argentinië, op bezoek bij de Gauchos en natuurlijk El Calafate en Ushuaia. Wie een reis door dit land gaat maken zal zich verbazen over de diversiteit van het land en de vriendelijke bewoners. Want dat zijn Argentijnen. Gastvrij en ontzettend vriendelijk. Argentinië mag zeker bovenaan je bucketlist komen te staan. Ik ben er inmiddels twee keer geweest en ga zeker nog eens terug! 

Officiële naam: Argentijnse Republiek
Continent: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 2.780.400 km²
Hoofdstad: Buenos Aires
Inwoneraantal: 41.281.631 inwoners (2012)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 6.960 m (Aconcagua)
Afstand (Amsterdam – Buenos Aires): 11.434 km
Vliegduur: circa 14 uur

Beste reistijd 
Argentinië is een onwijs groot land met veel temperatuursverschillen. Wanneer je het hele land wilt zien moet je dus ook voorbereid zijn op verschillende temperaturen. In het Noorden van Argentinië is het vooral in onze winter fijn weer. Let er wel op dat het bijvoorbeeld in Iguazu redelijk warm kan zijn. Dit geldt ook voor het midden van Argentinië. In het Zuiden van Argentinië loopt het seizoen ook gelijk maar daar wordt het in de ‘zomer’ niet warmer dan een graad of twaalf. 

Inentingen 
Voor Argentinië zijn geen vaccinaties verplicht. Ongeacht verblijfsduur worden wel de volgende vaccinaties voor Argentinië aangeraden: vaccinatie tegen DTP(difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).

Visum
Voor een vakantie in Argentinië en Chili heb je als Nederlander of Belg geen visum nodig, alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na terugkeer in Nederland geldig is

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
24 maart Nationale dag van de waarheid en gerechtigheid
5 en 6 april Pasen
24 en 25 mei Pinksteren
25 mei Herdenking revolutie
20 juni Nationale feestdag
9 juli Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis

Dagbudget
Argentinië is niet een heel goedkoop land om door heen te reizen. Het land verkeert bovendien regelmatig in een economische recessie, waardoor het lastig is te achterhalen wat een goede wisselkoers is. Vooral het opnemen van geld is dan prijzig. Neem daarom altijd voldoende dollars mee als je naar Argentinië reist. Onderstaand vind je een reëel, gemiddeld dagbudget per persoon.

Backpacker: €40-€50
Backpacker+: €50-80

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.