Griekenland landinformatie

Backpacken in Griekenland?

Reismetlies heeft een verzameling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in Griekenland. Je kunt misschien denken dat Griekenland alleen een paar leuke eilanden heeft, maar er is veel meer. Griekenland heeft hartstikke veel toffe steden, onwijs lekker eten en heel veel ongerepte natuur. Een absolute must-go dus! 

Officiële naam: Helleensche Republiek
Continent: Europa
Oppervlakte: 131.957 km²
Hoofdstad: Athene (Athens)
Landcode: GR, GRC
Inwoneraantal: 10.787.690 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.919 m (Olympus)
Afstand (Amsterdam – Athene): 2.164 km
Vliegtijd: circa 3 uur en 10 minuten

Beste reistijd 
De beste reistijd voor Griekenland is mei t/m september. In de zomer kunnen de temperaturen in Griekenland flink oplopen. Het kan dan dus erg warm zijn. Zoek daarom altijd voldoende verkoeling tijdens je reis naar Griekenland.

Inentingen 
Voor Griekenland zijn geen inentingen verplicht. 

Visum
Voor Griekenland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
25 maart Onafhankelijkheidsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Dagbudget
Griekenland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland. Vooral de laatste jaren en tijdens de crisis zijn de prijzen er behoorlijk gedaald. Maar het blijft een Europees land. Reken dus op lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen heel reëel.

Backpacker: €30 – €40
Backpacker+: €40 – €50

Griekse eilanden

Griekenland, wie wil er niet heen? Een land met heerlijke eilanden, stranden, fantastisch Grieks eten en een prachtige natuur en cultuur. Griekenland, ik ben er wel een beetje verliefd op geworden. Zijn jullie er al eens geweest? Ik zie op Insta soms de mooist jaloersmakende foto’s voorbijkomen uit Griekenland.

Lesbos is zo veel meer

In de zomer van 2014 ben ik naar Lesbos vertrokken. Lesbos is één van de Griekse eilanden. Voor ons was het een beetje spannend. De vluchtelingen, de crisis waarin het land verkeerde. We besloten toch te gaan en dat was de juiste beslissing weten we nu.