Categorieën

Top
Image Alt

Kaapverdië

Backpacken in Kaapverdië

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in Kaapverdië. Dat zijn er wat minder dan in bijvoorbeeld Argentinië of India. Het is immers niet zo groot. Dat wil niet zeggen dat het overgeslagen moet worden want ook Kaapverdië is een heerlijke vakantiebestemming. Ideaal om even tot rust te komen en om watersporten te beoefenen. Kaapverdië is in korte tijd redelijk populair geworden. Er worden veel hotels uit de grond ‘gestampt’. De reden? Het ligt redelijk dicht bij Europa en het is er altijd lekker weer. De vibe die in Kaapverdië hangt, no stress, is heerlijk en geeft jou het ultieme vakantiegevoel. Toch is er meer dan alleen mooie hotels en heel veel Europeanen. Wat dan? Daar vertel ik je meer over in mijn blogs. Onthoud: no stress!

Kaapverdie
o

Bezoek meerdere eilanden

No stress

Officiële naam: Republiek Kaapverdië
Continent: Afrika
Oppervlakte: 4.033 km²
Hoofdstad: Praia
Inwoneraantal: 567.000 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.829 m (Pico do Fogo)
Afstand (Amsterdam – Praia): 4.854 km
Vliegduur: circa 6 uur

Beste reistijd 
Kaapverdië staat er om bekend dat het altijd een fijn klimaat heeft. Je kunt er dus met een gerust hart in onze winter naartoe gaan. Maar toch is het ook in onze zomerperiode heerlijk toeven op de Kaapverdische eilanden. De wind (die er in de winter wel staat) is er dan nauwelijks en ook de temperaturen liggen nog een paar graden hoger.

Inentingen 
Vaccinatie tegen gele koorts is voor de Kaapverdische Eilanden alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je de Kaapverdische Eilanden binnenkomt in een gele koorts land bent geweest. Dit advies geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan 12 uur in het betreffende gele koorts land bent geweest.Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden aangeraden: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht).​

Visum
Nederlandse reizigers die naar of door Kaapverdië willen reizen, hebben een toeristenvisum nodig. Als je een visum aan wilt vragen, heb je twee opties: bij aankomst een visum regelen of van tevoren. Het regelen van een visum ter plekke is echter niet altijd mogelijk en dus geen garantie dat je Kaapverdië daadwerkelijk in mag. Reizigers wordt dus aangeraden om een toeristenvisum voor Kaapverdië altijd van tevoren te regelen. Het aanvragen van een visum kan op verschillende manieren bij verschillende instanties. Een visum dat je ter plekke in Kaapverdië regelt kost ongeveer €25. Wil je jouw visum voor je vertrek regelen, dan kost dit iets meer geld. De kosten bedragen €45 voor een visum, exclusief de kosten voor een verzending per aangetekende post en BTW.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
20 januari Nationale Heldendag
April Goede vrijdag
April Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
5 juli Onafhankelijkheidsdag
15 augustus Maria Hemelvaart
12 september Nationale Volksdag
1 november Allerheiligen
25 & 26 december  Kerstmis

Dagbudget
Kaapverdië is geen heel duur land om in te reizen. Met uitzondering van de toeristische steden is het een prima backpacker bestemming. Maar ook hier kun je met weinig budget prima rondkomen. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €25 – €35
Backpacker+: €50 – €60

%d bloggers liken dit: