Top
Image Alt

Maleisië

Backpacken in Maleisie

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s om te backpacken in Maleisië. Van Georgetown tot Kuala Lumpur en van Langkawi tot Perhentian Island. Je wilt immers de tijd dat je er bent zoveel mogelijk zien en doen en zo een fijn mogelijke tijd beleven. Maleisië is een heel makkelijk te bereizen land met heel veel mooie plekken. Geniet van de mooie natuur, de blauwe zee, de prachtige witte stranden en natuurlijk heel veel lekker eten!

Maleisie
o

Ga ook eens naar Maleisisch Borneo

Dit land heeft het allemaal

Officiële naam:Maleisië
Continent: Azië
Oppervlakte:329.847 km²
Hoofdstad:Kuala Lumpur
Landcode:MY, MYS
Inwoneraantal:28.334.135 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Federale constitutionele monarchie (Kieskoninkrijk)
Hoogste punt: 4.095 m (Mount Kinabalu)
Afstand (Amsterdam – Kuala Lumpur): 10.192 km
Vliegtijd: circa 12 uur

Beste reistijd
Maleisië heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 tot 35 graden. In de maanden november tot en met februari valt de meeste regen maar ook dit valt mee. Af en toe een flinke bui, maar prima omheen te plannen.

Inentingen
Voor een bezoek aan Maleisië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl. Je kunt hier ook zien of je zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Maleisië. Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden in Maleisië verblijft. Heb je wel een visum nodig? Dit kun je regelen vanuit Nederland maar ook ter plekke.

Feestdagen & festivals
3 januari geboortedag Mohammed
19 februari Chinees Nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
3 augustus Nationale feestdag
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar
11 november Divali

Dagbudget
Maleisië is een redelijk ontwikkeld land, maar is qua prijsniveau vergelijkbaar met veel andere landen in Zuidoost-Azië. Het is niet zo goedkoop als Laos, Cambodja of Nepal, maar ook zeker niet zo duur als bijvoorbeeld Hong Kong. De kosten van transport zijn vergelijkbaar met die van de rest van Zuidoost-Azië. Mij werd verteld dat ik moest rekenen op een dagbudget van om en nabij 25 euro maar ik had zeker genoeg aan 15 á 20 euro. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €15 – €20
Backpacker+: €25 – €30

Chillen in Kota Kinabalu

​​Kota Kinabalu is natuurlijk gewoon een stad. Maar wat voor eentje. Ik vond het in Kota Kinabalu bijzonder fijn vertoeven. Misschien kwam het door de vriendelijke mensen want echt heel bijzonder is de stad zelf niet. Er zijn een paar mooie bezienswaardigheden in Kota Kinabalu en een paar toffe dagtrips. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard om eventjes in deze metropool te vertoeven…

Lekker slapen in Georgetown, Maleisië

Georgetown is één van de hotspots van Maleisië. En ik begrijp meteen waarom. Wat een onwijs chille plek is dit. De vibe die in deze stad hangt is echt heel relaxed. Georgetown is natuurlijk bekend om de bekende graffiti in de stad maar er is veel meer te zien en te beleven. En er zijn een paar heel fijne plekjes om te slapen…

Wat te doen in Kuala Lumpur

Wanneer je naar Maleisië gaat is de kans heel erg groot dat je reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur. Een fantastische metropool waar veel, heel veel te zien en te beleven is. Ik verblijf in het totaal 10 dagen in deze waanzinnige stad zodat ik ruim de tijd heb om alles te ontdekken. Ga genieten van deze metropool en vergeet vooral ook niet om onverwachtse dingen te doen. Ga buiten de gebaande paden maar bezoek ook zeker de volgende plekken.

Favo slaapplekken in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur vind ik echt een fantastische stad! De diversiteit in de stad vind ik fantastisch en dat je er heerlijk kunt eten is natuurlijk heel mooi meegenomen. KL is een prima uitvalsbasis voor je reis binnen Maleisië of Azië. Vanuit KL vertrekken dagelijks honderden treinen, bussen en vluchten. Maar het is absoluut de moeite om één of meerdere dagen in deze metropool te verblijven. Waar je dan het beste kunt slapen? Dat heb ik voor je uitgezocht….

Kunst en gezelligheid in Penang

Vanaf Kuala Lumpur (KL Sentral) nam ik de sneltrein richting Penang. Butterworth om precies te zijn. De plek op het vaste land waarna je de ferry kunt nemen richtig het populaire Georgetown.

Maleisië rondreizen
%d bloggers liken dit: