Categorieën

Top
Image Alt

Marokko

Backpacken in Marokko

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routes, hotspots en do’s en dont’s in Marokko. Een prachtig land, niet eens zo heel ver weg van ons koude kikkerlandje. Backpacken in Marokko? Dat kan zeker. Het land heeft zó veel te bieden en de mensen zijn er onwijs vriendelijk. In elk geval zijn al deze tips voor Marokko super handig. Ga op avontuur in Marokko en ontdek al het moois van dit prachtige land.

o

Bezoek de koningssteden

Het land van 1001 nacht

Officiële naam: Koninkrijk Marokko
Continent: Afrika
Oppervlakte: 446.550 km²
Hoofdstad: Rabat
Landcode: MA, MAR
Inwoneraantal: 32.644.370 inwoners (2010)
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie
Hoogste punt: 4165 m (Toubkal)
Afstand (Amsterdam – Rabat): 2242 km
Vliegtijd: circa 4 uur

Beste reistijd 
Marokko heeft zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 tot 40 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden. In de hoger gelegen gebieden kunnen de temperaturen in de wintermaanden dalen tot -15 graden.

Inentingen 
Voor een bezoek aan Marokko is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak aan huis, kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl. Je kunt hier ook zien of uw zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
11 januari Onafhankelijkheidsmanifest
1 mei Dag van de Arbeid
30 juli Feest van de Troon
14 augustus Oued-Eddahab
20 augustus Dag van de koning en de revolutie
21 augustus Dag van de jongeren
6 november Dag van de groene mars
18 november Onafhankelijkheidsdag

Dagbudget
Marokko is geen heel duur land om in te reizen. Met uitzondering van de grotere steden is het een prima backpacker bestemming. Maar ook daar kun je met weinig budget prima rondkomen. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker: €25 – €35
Backpacker+: €40 – €50

De drie mooiste Riads in Marrakech

Zoals ik eerder al schreef is het fantastisch om in een Riad te verblijven tijdens je Marrakech-trip. Natuurlijk doen wij het ook. Gewoon, omdat je dan écht de Marrakech-experience beleeft.

Rondstruinen door Marrakech

Tijdens onze trip naar Marrakech heb ik onwijs genoten van het rondstruinen door alle straatjes. Niet altijd hoor, dat moet ik toegeven. Als we aankomen in Marrakech wordt er een taxi voor ons geregeld naar onze Riad. Heerlijk na zo’n plakkerige vlucht en met winterkleren in de 33 graden. Althans, dat denken we. Na drie keer op de verkeerde plek te zijn afgezet komen we na ongeveer anderhalf uur aan bij onze verblijfplaats. Ik snap nu al niet hoe ik óóit niet kan verdwalen in deze stad….

Slapen in een Riad in Marrakech

Dikke aanrader wanneer je gaat reizen in Marrakech: slapen in een riad. Veel toffer dan een een ‘gewoon’ hotel en het hoeft absoluut niet duurder te zijn. Wij sliepen in Dar Zemrane, een riad in het oude gedeelte van de stad. Een beetje lastig te vinden maar een ware verrassing wanneer je de deur opentrekt.

%d bloggers liken dit: