Categorieën

Top
Image Alt

Nederland

Backpacken in Nederland

Reismetlies heeft een verzameling voor je gemaakt met allerlei tips, routes, hotspots en do’s en don’ts in Nederland. Ons eigen kikkerland heeft zo veel te bieden. Een backpacktrip door Nederland? Ja, dat kan zeker! Ons eigen land heeft zó veel mooie plekjes in de natuur, fijne koffietentjes, mooie parken en heerlijke eetspots. Hoogste tijd om op reis te gaan in eigen land.

o

Ons oh zo mooie eigen land

Het land van kaas en molens en zo veel meer

Officiële naam: Koninkrijk der Nederlanden
Continent: Europa
Oppervlakte: 41.528 km²
Hoofdstad: Amsterdam
Landcode: NL, NLD
Inwoneraantal: 16.947.904 inwoners (2015)
Regeringsvorm: Constitutionele monarchie / Parlementaire democratie
Hoogste punt: 322 m (Vaalserberg)

Beste reistijd 
Nederland heeft een gematigd zeeklimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 0 tot 10 graden en in de zomermaanden rond de 15 tot 25 graden. Reizen door Nederland is eigenlijk altijd mogelijk. In de zomer is het bijvoorbeeld heerlijk vertoeven aan één van de stranden, maar ook in de winter is het volop genieten.

Inentingen 
Voor een bezoek aan Nederland zijn geen inentingen nodig.

Visum
Je hebt geen visum nodig voor een bezoek aan Nederland.

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaar
10 april Goede vrijdag
12 april Pasen
13 april Paasmaandag
27 april Koningsdag
5 mei Bevrijdingsdag
21 mei Hemelvaart
31 mei Pinksteren
1 juni Pinkstermaandag
25 december Kerstmis
26 december 2de Kerstdag

Dagbudget
Nederland is een redelijk duur vakantieland. De prijzen in Europa liggen natuurlijk sowieso wan aan de hogere kant. In Nederland liggen de prijzen om te slapen wel wat uiteen. Zo kun je redelijk goedkoop kamperen op de boerencamping en slaap je in de stad vaak in een duurder hotel.

Backpacker: €40 – €50
Backpacker+: €75 – €100

Bijzonder overnachten in Nederland – De Bossche Kraan

Als echte Brabander ken ik Den Bosch natuurlijk al langer dan vandaag. Maar de laatste tijd is Den bosch ontzettend ontwikkeld als je het mij vraagt. Van een decadente luxe stad naar een hippe urban stad waar héél veel te beleven is. En als je er dan toch bent, kun je het beste ook op een toffe plek gaan slapen. Waar? In De Bossch Kraan natuurlijk. Met een fantastisch uitzicht en een heerlijke ligging.

De Tramkade in Den Bosch

Een bezigheid waar wij ontzettend van houden. Eten. Laat je dat nou net op de Tramkade heel erg goed kunnen. Met name Barkade is een fantastische plek om te borrelen met vrienden, hapjes te eten én een spelletje te spelen. Want binnen kun je tokens kopen om een potje flipper te spelen, airhockey, Mario of één van de vele andere spellen. Ik voel me weer even helemaal kind. De ultieme hangout om je een hele middag en avond te vermaken dus.

De tofste strandtenten in NL

Nu veel van ons dit jaar vakantie vieren in eigen land is het tijd om ook daar eens over te schrijven. Nederland is meer dan molens en Amsterdam namelijk. De stranden zijn heerlijk en de strandtenten die er bij zitten zijn misschien nog wel fijner. Wij vinden het in ieder geval fantastisch om in eigen land naar het strand te gaan en natuurlijk één van de chille strandtenten te bezoeken. Reismetlies heeft zeven hotspots voor je op een rijtje gezet.

Borrelen in Tilburg

Tijdens de Corona-crisis ontdekken we meer en meer ons eigen land. En dat is eigenlijk helemaal fantastisch. Eindelijk, kunnen we wel zeggen. Ons land heeft zó veel toffe plekjes dat we ze, door alle verre reizen, bijna zouden vergeten. En ja, daar maak ook ik me schuldig aan. Tot nu. Op ontdekkingstocht in Nederland. Deze keer: Tilburg.

Bijzonder overnachten in Nederland – Yurt

Door alle regels omtrent Corona zit een vakantie in het buitenland er op dit moment helaas even niet in. Toch heeft dit ook zijn mooie kanten. Vakantie in eigen land bijvoorbeeld! Want wauw, wat is ons eigen kikkerlandje heerlijk en wat zijn er veel toffe plekjes te vinden! Deze keer slapen wij in een yurt op de Veluwe. Wát een vette ervaring!

Thais in Tilburg

Wie mij een beetje kent weet dat ik ontzettend hou van Aziatisch eten. Maakt me eigenlijk niet uit wat precies. De keuken vind ik zo om van te smullen dat ik het oprecht iedere dag zou kunnen eten. Toen ik een half jaar ging reizen in Azië heb ik dan ook zelden wat anders genomen. Het kwam wel eens in me op, vandaag eet ik wat anders, maar wanneer ik dan de geuren van zo’n heerlijke curry rook was ik weer om. Gelukkig is er steeds meer lekker Aziatisch eten in ons eigen land te vinden. En dat eten proeven vind ik helemaal niet erg…

Xu Noodle Bar in Tilburg

Zoals jullie weten hou ik van eten en zoals jullie ook probably weten woon ik in Tilburg. Sindskort in een woonhuis; aaaaah, waarover binnenkort meer 🙂 Wij houden van lekker eten maken maar ook van lekker eten buitenshuis of meenemen. Xu heeft het allebei. Voor weinig geld kun je er een heerlijk hapje eten of je kunt het meenemen zodat je er thuis van kunt genieten.

Stadsbrouwerij 013 in… Tilburg natuurlijk

Deze keer bezochten wij een andere plek in deze inmiddels bekende Piushaven: Stadsbrouwerij 013. Ik ben er al vaker geweest en ben tot nu toe iedere keer zeer aangenaam verrast. Het is aan te raden om in het weekend te reserveren want het is er vaak erg druk….

De lekkerste pokebowl van Tilburg

Ik ben gek op pokebowls. Sinds deze hype over is komen waaien uit Amerika, Bali of waar dan ook, eet ik ze het liefst op een warme zomerdag. Gezond, makkelijk, veel in te variëren en onwijs lekker!

Eten bij Down Town Gourmet Market in Eindhoven

Wie lekker wil eten in Eindhoven moet absoluut op deze plek komen. Een hippe plek in het centrum van Eindhoven waar veel uitbaters een klein tentje bezitten. Daar omheen kun je heerlijk tafelen. Eten wordt zowel binnen als buiten gebracht, je hoeft alleen even bij één van de desbetreffende stands te bestellen. Of bij meerdere natuurlijk…

Genieten bij De Gouden Leeuw in Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode is mijn geboortedorp. Ik werk er en bijna heel mijn familie woont er. Ik ben er dus met enige regelmaat te vinden. De meeste restaurants ken ik van binnen en van buiten en er zijn flink wat leuke plekjes in dit pitoreske dorpje. Of je nu houdt van een simpel hapje of een sterrenzaak, Sint-Oedenrode heeft heel veel te bieden.

%d bloggers liken dit: