Categorieën

Top
polen reismetlies

Polen

Backpacken in Polen

Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routers, hotspots en do’s en dont’s in Polen. Polen is een prachtig land met heel veel mooie plekjes, prachtige natuur en natuurlijk heel veel geschiedenis. Reismetlies heeft een verzamling voor je gemaakt met allerlei tips, routes, hotspots en do’s en dont’s in Polen.

indonesie
o

Het land met zo veel geschiedenis

Polen is fantastisch

Officiële naam: Republiek Polen
Continent: Europa
Oppervlakte: 312.685 km²
Hoofdstad: Warschau (Warsaw)
Landcode: PL, POL
Inwoneraantal: 38.501.000 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 2.499 m (Rysy)
Afstand (Amsterdam – Warschau): 1.095 km
Vliegtijd: circa 2 uur

Beste Reistijd
Polen heeft een gematigd klimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden en in de wintermaanden rond de 5 tot -5 graden. Het beste weer in Polen heb je dus in onze zomer. De afstand naar Polen is redelijk kort en vanaf verschillende luchthavens in Nederland wordt dagelijks gevlogen naar dit Europese land.

Inentingen
Voor Polen zijn geen inentingen verplicht. Wel worden sommigen inentingen aangeraden. Kijk op www.thuisvaccinatie.nl voor meer actuele informatie omtrent inentingen.

 

 

 

Visum
Voor Polen heb je als Nederlander geen visum nodig.

 

Feestdagen & festivals
1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
11 november Onafhankelijkheidsdag
29 november Nationale Dag
25 en 26 december Kerstmis

 

 

 

Dagbudget
Polen kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het land is de laatste jaren een stuk welvarender geworden. Met name in de steden. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker: €30 – €40
Backpacker+: €40 – €50

Alles blogs over Polen

Geschiedenis en meer in Krakau

Ben jij al eens in Krakau geweest? Ik was nog nooit in mijn (oh-zo-lange) leven in Polen geweest. Het trok me niet zo. Geef mij maar de bruisende cultuur en sfeer van het Zuiden.

%d bloggers liken dit: