Categorieën

Top
Image Alt

Thailand

Backpacken in Thailand

Backpacken in Thailand is één van de meest voor de hand liggende bezigheden. Het land is helemaal ingericht op backpackers en er is fantastisch veel moois te zien. De mensen zijn vriendelijk, er wordt (min of meer) wat Engels gesproken en het is er heel goedkoop. Natuurlijk verandert ook dit omdat ze steeds meer op de toeristen inspelen. Toch is backpacken in Thailand absoluut een aanrader. Wanneer je voor het eerst gaat backpacken maar zeker ook wanneer je al meer plaatsen hebt bezocht.

o

Niet voor niets zo veel bezocht

In Thailand kun je alle kanten op

Officiële naam:Koninkrijk Thailand
Continent: Azië
Oppervlakte:513.115 km²
Hoofdstad:Bangkok
Landcode:TH, THA
Inwoneraantal:66.720.153 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Parlementaire monarchie (Koninkrijk)
Hoogste punt: 2.565 m (Doi Inthanon)
Afstand (Amsterdam – Bangkok):9.185 km
Vliegtijd:circa 10 uur en 30 minuten

Beste reistijd
Januari, november en december zijn de beste maanden om naar Noord-Thailand te reizen.
Januari, februari, maart, april, november en december zijn de beste maanden om naar Midden-Thailand te reizen.
Januari, februari, maart en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Thailand te reizen. In de zomermaanden kan er veel regen vallen in Thailand maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit ook reuze mee kan vallen. Af en toe een fikse bui waarna het snel weer heerlijk weer is!

Inentingen 
Voor een bezoek aan Thailand is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Voor een uitgebreid vaccinatie advies kun je terecht bij Thuisvaccinatie.nl. Je kunt hier ook zien of je zorgverzekering de vaccinatie(s) vergoedt.

Visum
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Thailand. Een visum is niet nodig als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft. Zakelijke reizigers dienen wel een visum aan te vragen.

Feestdagen & festivals
6 april Chakri Dag
13 tot en met 15 april Sonkran
23 oktober Chulalonkorn Dag
5 december Verjaardag Koning Bhumibol

Dagbudget
Mensen die al eens in Thailand geweest zijn, weten dat dit een erg goedkoop land is om in te reizen. Het is niet voor niets dat zo veel backpackers in dit land beginnen. Het is zo ongeveer de standaard voor het prijsniveau in Zuidoost-Azië. Uiteraard zijn de grote steden een stuk duurder dan het platteland en bepaalde uithoeken van het land. Het eten is lekker en doe je al vanaf €1. Ook lokaal transport kost nagenoeg niets en er zijn in Thailand genoeg bureautjes die tickets voor bus of trein voor je regelen voor een kleine toeslag. Top dus!

Backpacker: €10 – €20
Backpacker+: €20 – €25

Favo hostels in Thailand

Wanneer je een reis door het mooie Thailand gaat maken wil je natuurlijk ook op fijne plekjes slapen én wakker worden. Gelukkig zijn die er genoeg in Thailand. Ook als je niet té veel uit wilt geven…

Favo hostels op Thaise eilanden

Ik schreef al een blog over mijn favo hostels in Bangkok, Chiang Mai, Pai, Khao Sok en Ayutthaya. De vele mooie Thaise eilanden kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Thailand heeft veel te bieden, dat weten jullie inmiddels wel. Maar wist je ook dat je in Thailand heel goedkoop heel bijzonder kunt slapen? Ik heb de mooiste plekjes voor jullie op een rijtje gezet zodat je direct kunt boeken 🙂

Zo veel te doen in Chiang Mai

Chiang Mai is een heerlijke stad in het noorden van Thailand. Er zijn verschillende manieren om in deze prachtige stad te komen maar ik vertrok vanuit Bangkok naar Kanchanaburi om vervolgens mijn reis door te zetten naar Chiang Mai.

Awesome Bangkok

Voor veel bakcpackers hun eerste bestemming. Bangkok is ideaal om te beginnen voor iedereen die voor het eerst wil gaan backpacken. Niet omdat Thais nou zo’n makkelijke taal is maar omdat er zó veel backpackers in Thailand rondlopen.

%d bloggers liken dit: