Top
Image Alt

Tips van Lies

Sounds like beer

Vaderdagtip: bier van Sounds Like Beer!

Heb je nog geen idee wat je je vader dit jaar weer voor Vaderdag gaat geven? Ik heb laatste kennis gemaakt met zo’n onwijs gaaf merk dat ik dit wel met je moet delen. En jij moet dat dan weer met je vader delen. Of de vader van je vader…. Whatever. Biertje van Sounds Like Beer. Nu denk je vast: ik geef mijn vader ieder jaar pils, maar niet deze. Dat biertjes en muziek goed samengaan weten we natuurlijk allemaal maar wist je ook dat muziek de smaakbeleving van bier beïnvloedt? Sounds Like Beer wist dit wel en daar hebben ze wat tofs mee gedaan.

Een volkswagenbusje huren

Tips voor NL? Die heeft Lies genoeg. Ga bijvoorbeeld een dagje een Volkswagenbusje huren. Bij We Love Oldtimers kun je je geluk niet op als je houdt van oude Kevers, kleurrijke Volkswagenbusjes en de gaafste camperbusjes. Een dag touren met zo’n oude bus? Dat kan! Wij gingen op pad in de omgeving van Hoogblokland waar het bedrijf zit gevestigd.

Wijnproeverij bij je thuis

Tijden zijn anders, mede natuurlijk door Corona. We vullen onze dagen anders in maar er zijn absoluut ook mooie kanten aan het afgelopen jaar voor mij. Zo heb ik vaker kaartjes gestuurd, met meer mensen gebeld en heb ik meer mensen zomaar eens een complimentje gegeven. Hoe ik op dat idee kwam? Door de complimentencampagne van Barefoot. Een complimentje ontvangen is voor iedereen een feest maar er eentje geven geeft je ook een heerlijk gevoel! Hoe je dat op een toffe manier doet? Geef elkaar een compliment én proost op al het moois in het leven.

Servicekosten Airbnb terugvragen? Dat kan zo.

Als je de laatste jaren een slaapplek hebt geboekt via Airbnb is de kans groot dat je daarvoor servicekosten hebt betaald. Deze euro’s kunnen al gauw flink oplopen. Wat blijkt nu. Airbnb heeft lange tijd zowel aan huurders als verhuurders servicekosten gerekend. En dat mag natuurlijk niet. Er zijn daarom op dit moment flink wat websites die ervoor kunnen zorgen dat jij je servicekosten alsnog terug kunt krijgen.

RAW Tilburg: net ff wat anders

RAW is al een flinke tijd een dikke vet hotspot in Tilburg. Het heeft een fantastisch terras, een heel vette inrichting binnen en ook nog eens een soort van vette binnentuin tegenover onder andere theater de Boemel. Een plek waar wij maar wat graag komen. Maar de Corona-crisis heeft ook RAW niet overgeslagen. Ook zij moesten vorige week hun deuren sluiten en op zoek gaan naar alternatieven. En dat is ze gelukt.

Antwerpen

De leukste wijken van Antwerpen

Antwerpen is meer dan de OLV-kathedraal, het station en de meir. Heel veel meer. Omdat Antwerpen maar drie kwartier is rijden vanaf onze ‘hometown’ Tilburg zijn we er vaak te vinden. Het voelt bijna als een soort van tweede thuis. De leukste wijken van deze stad ontdekken? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet. Hoef jij alleen nog maar de auto/bus/trein te pakken.

Bijzonder overnachten in Nederland – De Bossche Kraan

Als echte Brabander ken ik Den Bosch natuurlijk al langer dan vandaag. Maar de laatste tijd is Den bosch ontzettend ontwikkeld als je het mij vraagt. Van een decadente luxe stad naar een hippe urban stad waar héél veel te beleven is. En als je er dan toch bent, kun je het beste ook op een toffe plek gaan slapen. Waar? In De Bossch Kraan natuurlijk. Met een fantastisch uitzicht en een heerlijke ligging.

Doen: Spaans leren in Buenos Aires

Weet je niet wat je na je middelbare school wilt gaan doen? Ben je afgestudeerd maar heb je nog geen zin in een 9 to 5 job? Wil je gewoon nuttig bezig zijn tijdens je reis of heb je altijd al eens een andere taal willen leren? Ga dan voor Spaans. Dat kan natuurlijk in Spanje maar wat nog toffer is, is om het te gaan leren in Buenos Aires!

Ella Rock

Voor de eerste keer backpacken? Check deze tips!

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig gaat backpacken. Toen ik voor het eerst alleen op reis ging (12 jaar geleden) was dat nog iets anders. Toen was ik de enige uit mijn klas die dit ging doen. Minder spannend is het echter niet nu en daarom kun je deze tips zeker gebruiken wanneer je voor het eerst met je backpack op ontdekkingstocht gaat…

lijstjes

Hoe voorkom je stress tijdens de voorbereiding van je reis?

Wanneer je op reis gaat wil je eigenlijk niets liever dan ontstressen. Eigenlijk al vanaf het moment dat je je vliegticket geboekt hebt. Het lijkt ook of deze twee zaken heel ver van elkaar afstaan, reizen en stressen. Niets is echter minder waar. Reizen en stress zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zowel tijdens de voorbereiding van je reis, als tijdens je reis kun je stress ervaren. Helemaal voorkomen gaat misschien soms niet maar je kunt er wel veel aan doen om het zo min mogelijk te maken…

Een creditcard mee op reis

Wanneer je op reis gaat moet je aan heel veel dingen denken. Van vliegtickets tot hostels en van inentingen tot muggenspray. Wat ook belangrijk is, is dat je tijdens je reis gemakkelijk en betrouwbaar kunt betalen. En dat kan met een creditcard. Maar is dat nou perse nodig wanneer je gaat backpacken?

Vlucht vertraagd?

Een van de dingen waar je niet op hoopt wanneer je op reis gaat is natuurlijk dat je vertraging hebt. Nog erger is als je daardoor ook nog eens je aansluiting mist. En ja, ik spreek uit ervaring. Er lijkt soms wel een vloek op mij en mijn familie te liggen. Zelden dat het in één keer goed gaat. Maarja, we blijven proberen.

Redenen om alleen te reizen

Samen reizen is fantastisch. Alleen reizen is dat ook. Het wordt vaak als een stap gezien maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Heb jij niet die vriend of vriendin die met je mee wil of kan, pak dan gewoon je backpack en trek er zelf op uit!

%d bloggers liken dit: