Top
Image Alt

Zuid-Amerika

Fijne slaapplekken in Buenos Aires

Zoals jullie inmiddels wel weten is Buenos Aires absoluut één van mijn lievelingssteden. En daar wil ik jullie net zo enthousiast over maken! Hoe je je verblijf in Buenos Aires nóg aangenamer kunt maken? Door te slapen op hele fijne plekjes. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet!

Vijf dingen die je moet proeven in Argentinië

Wanneer je naar Argentinië gaat denk je natuurlijk aan vlees. Niet dat je er tegenwoordig als vegetariër of veganist niet uit de voeten kunt (juist want wel Palermo in BA is een walhalla), maar voor mij is Argentinië ook echt gekoppeld aan vlees. In Nederland proberen we wat te minderen met vlees door het alleen te eten wanneer we er écht zin in hebben en wanneer het echt iets toevoegt. Nou, in Argentinië voegt het voor mij zeker iets toe. Maar er is meer dan dat. Welke gerechten je echt moet proberen? Ik zet ze voor je op een rijtje.

Doen: Colania del Sacramento

Het is maar een uurtje varen vanaf Buenos Aires, Colonia del Sacramento in Uruguay. Wij willen graag een dagje naar dit stadje om even de zee te horen en te zien en even helemaal tot rust te komen. Of dat hier kan? Jazeker. Colania is de rust zelve.

Palermo in Buenos Aires

De hotste wijk van Buenos Aires. Palermo. Hier is het te doen, te vinden en hier valt van alles te beleven. Niet voor niets dat ik er een half jaar heb gewoond. En ik kan je vertellen, tien jaar later is het er alleen maar beter op geworden. Ik ben en blijf verliefd op dit stukje Buenos Aires!

Eten bij Las Cabras in BA

Als je mij mijn favoriete stad in deze wereld vraagt zal ik absoluut Buenos Aires roepen. Inderdaad, roepen. Ik heb er op mijn achttiende gewoond en ben er gelukkig dit jaar (2019) weer geweest. Good to be back! Nog steeds is BA voor mij de stad die alles heeft (behalve een mooi strand). Ik heb er een vakantiegevoel mee ook een gevoel dat zegt: hier wil ik wonen, en laat ik dat nou niet vaak hebben. Waar je het lekkerste kunt eten in BA? Dat kan op heel veel plekken maar Las Cabras is wel een favorietje hoor….

Rio de Janeiro is de parel van Zuid-Amerika

Rioooooooooooooooooooooooooo, de janeirooooooooooooooooo. Wohohoho When my baby, When my baby smiles at me I go to Rio. Zomaar wat liedjes die bij me opkomen voor ik vertrek.

Natuurwonder in Iguazú

Cataratas del Iguazú. Dit had zomaar één van de zeven wereldwonderen kunnen zijn als je het mij vraagt. Wat een bijzondere plek. Vanuit Buenos Aires heb ik een bus genomen naar Iguazú.

Buenos Aires: mijn wereldstad

Hier moest ik eigenlijk mee beginnen. Hier liggen mijn roots zou ik bijna willen zeggen. De stad waar het allemaal mee begonnen is. Mijn liefde voor reizen. Toen ik klaar was met mijn opleiding op het Elde College in Schijndel wist ik dat ik journalistiek wilde gaan studeren.

%d bloggers liken dit: